У квітні 2014 року Курченко був оголошений в міжнародний розшук / фото УНІАН

Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на медіахолдинг UMH (УМХ), кінцевим бенефіціаром якого є бізнесмен Сергій Курченко, який перебуває в розшуку.

Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому в реєстрі судових рішень.

Суд задовольнив клопотання прокурора і слідчих Генпрокуратури, які ведуть розслідування злочинів, скоєних колишнім президентом Віктором Януковичем, і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу.

Відео дня

Читайте такожСума боргів харківського ФК "Металіст" становить як мінімум 883 мільйони гривень

Правоохоронці мотивували своє клопотання тим, що зазначені активи пов'язані з розслідуванням злочинів, скоєних колишнім президентом, і присвоєнням майна або заволодінням ним шляхом зловживання службовим становищем організованою групою в особливо великих розмірах, легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Довідка УНІАН. UMH (Український Медіа Холдинг) - один з медіахолдингів України. До складу медіахолдингу входять друковані видання та радіостанції, а також великі сервісні, розважальні портали і новинні агрегатори. З 2013 року холдинг належав бізнесменові Сергію Курченку. В 2014 році прокуратура висунула йому підозри в ухилянні від сплати податків і нанесенні великих збитків держкомпаніям. Тоді ж бізнесмен потрапив до списку санкцій Європейського Союзу.

У квітні 2014 року Курченка було оголошено в міжнародний розшук.