Клімкін зазначив, що на сході України немає реального припинення вогню / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що Російська Федерація продовжує дотримуватися тактики контрольованого загострення ситуації на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у Києві на спільній прес-конференції з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Зіґмаром Ґабріелем.

Глава МЗС України зазначив, що завтра він зі своїм німецьким колегою відвідають Донбас. Клімкін висловив сподівання, що у Зіґмара буде дуже хороший шанс ознайомитися із ситуацією на Донбасі.

Відео дня

Читайте такожМеркель та Макрон закликали сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися перемир’я

"Я дуже детально розповів Зіґмару яка у нас зараз ситуація. Вона є дуже напруженою. У нас немає реального припинення вогню. Твльки за останні дні у нас було більше 60 обстрілів, більше третини з них із забороненої зброї. Ми втратили трьох наших вояків, 15 поранено", - сказав Клімкін.

"Але Росія продовжує тактику контрольованої ескалації на Донбасі. Ми все це бачимо не тільки по обстрілах, а по тому як ОБСЄ не може реально контролювати те, що відбувається на окупованій території. Це провокаційний крок з виведення російських військових з складу СЦКК", - заявив Клімкін.