Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО запевняє, що готовий вибачитися перед народним депутатом від Партії регіонів Борисом КОЛЕСНІКОВИМ, якщо на те буде відповідне рішення Верховного Суду України, куди він звернувся з оскарженням ухвали суду попередньої інстанції.

Про це міністр заявив сьогодні в ефірі «5 каналу».

«Я людина законослухняна. Є рішення суду. Якщо Верховний Суд України, з касаційним поданням куди я звернувся, підтвердить правоту ініціаторів цього шоу, я виконаю так, як вирішить суд, але після того, як це питання буде вирішено у Верховному Суді», – сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Б.КОЛЕСНІКОВ був затриманий 6 квітня 2005 року у рамках кримінальної справи за фактом здирництва в 2002 році акцій торгового центру «Білий лебідь» (Донецьк) в екс-голови правління торгового центру Володимира ПЕНЧУКА (батька) і екс-директора ТЦ Бориса ПЕНЧУКА (сина).

7 квітня міністр внутрішніх справ Ю.ЛУЦЕНКО з трибуни Верховної Ради України заявив, що Б.КОЛЕСНІКОВА затримано виключно за кримінальні злочини і до політики його затримання немає жодного відношення.

2 серпня 2005 року за рішенням Апеляційного суду Києва Б.КОЛЕСНІКОВА було звільнено, при цьому суд взяв з нього підписку про невиїзд.

30 червня 2006 року Генеральна прокуратура України закрила кримінальну справу, порушену стосовно Б.КОЛЕСНІКОВА.

На початку червня 2009 року Київський апеляційний адміністративний суд зобов`язав Ю.ЛУЦЕНКА спростувати сказані ним з трибуни ВР слова про те, що Б.КОЛЕСНІКОВ причетний до здирництва та інших злочинів.