Президент України Віктор ЮЩЕНКО планує подати на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо обов’язкового повернення ПДВ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні у Сімферополі на нараді з питань розвитку Криму.

За словами В.ЮЩЕНКА, 15 мільярдів невідкомпенсованого ПДВ є найбільшою сумою за всі роки незалежності. “Це пряма іммобілізація обігових коштів з балансів суб’єктів господарювання. Я сьогодні працюю над спеціальним указом Президента, я хочу подати в український парламент спеціальний закон про безумовне повернення ПДВ”, - наголосив він.

Відео дня

Як сказав Президент, його законопроект має здійснити серйозну ревізію у правилах гри і не допускати колізій з неповерненням ПДВ, які є сьогодні.

Також він розкритикував політику уряду щодо стягнення податків наперед. “Я не можу сказати, що політика стягнення податків наперед є адекватною до сьогоднішніх умов ведення бізнесу”, - сказав В.ЮЩЕНКО, додавши, що сьогодні усі уряди світу навпаки намагаються зменшити податкове навантаження.

На думку В.ЮЩЕНКА, стягнення податку наперед є “колосальним гальмом” розвитку української економіки. Тому він висловився за необхідність внесення відповідних змін до бюджету, які б виправили цю ситуацію.