Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН обіцяє скликати позачергову сесію парламенту для розгляду законопроекту про підвищення соціальних стандартів, якщо фракція Партії регіонів ініціює її проведення.

Про це він заявив учора в прямому ефірі на “5-му каналі”, коментуючи вимоги депутатів від фракції Партії регіонів 24 липня на позачерговій сесії ухвалити відповідний законопроект.

В.ЛИТВИН нагадав, що фракція БЮТ виступила з ініціативою провести позачергову сесію ВР 24 липня, визначила порядок денний, і керівники фракцій на засіданні Погоджувальної ради не можуть змінити цей порядок денний.

Відео дня

Крім того, додав голова ВР, підписи 150-ти народних депутатів також не можуть бути відкликані.

«Це велике фарисейство – те, що пропонують, і наполягають на тому, щоб був розглянутий законопроект про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати. Воно полягає у тому, що депутати, які про це так гаряче говорять, жодної пропозиції не подали», - сказав спікер.

В.ЛИТВИН зауважив, що їм потрібен не закон, а «сам процес», і розмови про те, як вони захищають українців.

«Якщо хочуть, то вони можуть і повинні продемонструвати це, зібравши 150 підписів, і в межах 7 днів це питання буде поставлене на розгляд (парламенту). Я пропонував це неодноразово. Але вони блокують трибуну і водночас вимагають прийняття рішення», - додав він.