Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявляє, що покарав тих посадовців, які ініціювали підвищення йому надбавки до заробітної плати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ сказав у ток-шоу «Готовий відповідати!» на телеканалі «Україна» у четвер.

«З приводу надбавки я провів службове розслідування. Людей, які поставили це питання на сесію, покарано, тому що це чиста провокація і більше нічого такого в цьому немає. Звичайно, в будь-якій структурі державній є багато чиновників, які хочуть облизати свого начальника. І я по-людськи їх розумію, але я їх про надбавку не просив», - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.

Відео дня

Він також спростував озвучені на ток-шоу чутки про те, що Київрада планує підвищити йому зарплату в 500 разів. «У 500 разів? Дурощі якісь...», - сказав він.

При цьому мер додав, що з моменту його приходу на цей пост у столиці, завжди одержував 1 грн. заробітної плати. Решта «всіх грошей перераховувалася на відповідні державні соціальні фонди», - наголосив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ. За його словами, за весь цей період він заощадив бюджету «до 1 млн. (грн.) як мінімум».

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня депутати Київської міської ради підвищили надбавку до заробітної плати меру столиці Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ з 30 до 40% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця.

У рішенні зазначається, що воно прийняте відповідно до законодавства України про оплату праці та враховуючи особисту заяву Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, згідно з якою йому виплачується заробітна плата у розмірі 1 грн.