Кандидат на пост Президента України Арсеній ЯЦЕНЮК заявляє, що вітатиме приєднання до політичної партії «Фронт змін» тих, хто готовий поділяти її ідеологічні принципи.

Як повідомили УНІАН у прес-службі А.ЯЦЕНЮКА, про це політик сказав у неділю на прес-конференції в Житомирі.

В той же час він зазанчив, що виступає проти об’єднання з іншими політичними силами заради поділу портфелів у разі перемоги.

Відео дня

«В українській політиці є погана історія об’єднань: об`єднувалися ЮЩЕНКО з ТИМОШЕНКО. Чим це закінчилося? НУНС об’єднався також, і чим це закінчилося?» - запитав А.ЯЦЕНЮК.

«Я чітко зазначив свою ідеологію: створена політична партія, і той, хто готовий приєднатися на ідеологічних засадах, нехай приєднується», - сказав він.

На думку А.ЯЦЕНЮКА, причина такої невдалої практики полягає в тому, що українські політичні сили зазвичай об’єднуються не на підставі ідеології, а на підставі того, хто буде президентом, прем’єром, міністром, за ким буде закріплено державні компанії і монополії.

«Коли після перемоги починається процес розподілу портфелів, це, як правило, завершується однаково. Чому у 2005 році почалося все те, що ми маємо протягом 5 років? Не поділили: ТИМОШЕНКО не поділила об’єкти, які мали підлягати реприватизації; «любі друзі» не поділили фінансові ресурси. Не поділили країну. Тому в результаті і маємо 5-річну політичну нестабільність і економічний колапс», - переконаний кандидат у президенти.

Він сказав, що сьогоднішні об’єднання нагадують йому «політичний колгосп», коли спочатку все вважається спільним, а потім «кожен починає витягувати щось з цього колгоспу і каже, що це його особисте».

А.ЯЦЕНЮК заявив, що не хоче ставати на цей шлях. «Щоб не сталося так, що потім це ж об’єднання саме себе з’їсть зсередини і з’їсть лідера цього об’єднання. Тому, хто готовий приєднуватися (до партії «Фронт Змін») – я готовий, я протягну руку кожному. Тільки давайте зразу обговоримо ідеологічні засади об’єднання», - наголосив політик.