Президент України Віктор ЮЩЕНКО просить правоохоронні органи перевірити, чи не було диверсією проти нього вчорашнє відключення загальнонаціональних каналів.

Як передає кореспондент УНІАН, таке доручення глава держави дав на нараді з питань протидії корупції, контрабанді, нелегальній міграції та наповнення держбюджету.

«Чому не було вчорашньої трансляції мого виступу у Волинській області, чому за дві секунди до мого виступу згорів трансформатор? Шановні, щоб не згоріла країна за дві години до підрахунку голосів», - зауважив Президент.

Відео дня

Він попросив правоохоронні органи розібратись і доповісти нації, «хто стоїть за цією провокацією».

Як повідомляв УНІАН, за інформацією компанії “Київенерго”, учора, 8 грудня, о 16.02 сталося відключення електропостачання телевізійної вежі (вул. Дорогожицька,10). Через це у столиці та ряді регіонів було припинено трансляцію більшості загальнонаціональних каналів.

Компанія з’ясувала, що причиною відключення стало пошкодження двох запобіжників на трансформаторі, який належить абоненту – Концерну РРТ, при цьому лінія з боку підстанції “Київенерго” залишалась під напругою.

Трансформаторна підстанція (ТП) телецентру обслуговується службами “Київенерго”. У компанії зауважили, що 8 грудня в ТП проводилися поточні сервісні електротехнічні роботи, які заздалегідь було погоджено зі споживачем. Чому у абонента запобіжники виявилися пошкодженими, наразі з’ясовується.

О 17.10 наслідки усунено та живлення відновлено.