Результати другого туру президентських виборів визначить позиція міжнародних спостерігачів.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

"Результати виборів визначить позиція міжнародних спостерігачів. Якщо вони скажуть, що все було більш-менш штатно, будь-які крики...не будуть мати значення. Крики будуть, судові позови будуть, але це нічого не дасть", - наголосив він.

Відео дня

"Все вирішить, що скажуть міжнародні спостерігачі. Скажуть, що було без істотних порушень, або порушення були, але вони істотно не вплинули на волевиявлення людей, то результат буде очевидний", - заявив спікер.

Відповідаючи на питання, чи можливий компроміс між кандидатами у президенти Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко, Литвин сказав: "Можливий, але в українському вимірі, що хтось один здасться".

Коментуючи ситуацію навколо змін до закону про вибори, він зазначив: "Тут політики демонструють дивовижну непослідовність".

"Вони спочатку цей закон вносять, після цього стверджують, що між першим і другим туром закон не повинен зазнавати змін, а потім самі ж пропонують зміни.", - наголосив спікер.

"Або ми завершимо ці вибори, або ці вибори не будуть завершені. Формування комісій 50/50 може призвести до того, що ми не зможемо звести кінці з кінцями, тобто отримати протоколи", - наголосив Литвин.

"На заході України представники Януковича можуть відмовитися брати участь у підрахунку голосів і підписанні протоколів. Те ж саме можуть продемонструвати представники Тимошенко на сході чи на півдні України", - вважає він.

Також, за словами Литвина, "результати виборів будуть  вирішуватися в Києві і нічого поїздки кандидатів вже не дадуть".

Українська правда