Фракція БЮТ заявляє, що текст Закону «Про Регламент Верховної Ради України» сфальсифіковано.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на засіданні парламенту народний депутат від БЮТ, заступник голови Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Сергій САС.

За його словами, у тексті закону з’явилася норма, відповідно до якої для таємного голосування за відставку голови ВР необхідно, щоб у голосуванні взяли участь не менше 300 народних депутатів.

Відео дня

С.САС стверджує, що на сесійному засіданні «такі зміни внесені не були». Він зазначив, що запропонована норма вступає у суперечність з Конституцією України, якою передбачено, що рішення ухвалюється більшістю від конституційного складу ВР.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН закликав «припинити політичні розбірки в сесійній залі».

Він нагадав, що закон був ухвалений з двома поправками, внесеними народними депутатами Адамом МАРТИНЮКОМ та Юрієм КАРМАЗІНИМ.

За словами В.ЛИТВИНА, саме у поправці Ю.КАРМАЗІНА і була норма щодо необхідності участі у голосуванні понад 300 народних депутатів.

На це Ю.КАРМАЗІН (фракція НУ-НС) наголосив, що він вносив на розгляд поправку, про яку йдеться, і вона була озвучена у сесійній залі, а текст цієї поправки, який є у законі, було передано у президію парламенту в друкованому виді.

Ю.КАРМАЗІН переконаний, що ставити питання про звільнення голови ВР можна лише в тому випадку, коли присутній кворум в 300 народних депутатів.

Як стверджує Ю.КАРМАЗІН, у даному випадку про жодну фальсифікацію тексту не йдеться.