Кабінет міністрів України виділив Київській міській державній адміністрації зі Стабілізаційного фонду 500 млн. грн. на виконання Києвом функцій столиці відповідно до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ".

Текст відповідної постанови (№ 185 від 24 лютого 2010 року) за підписом прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО розміщений на Урядовому порталі.

Зокрема, Кабмін постановив, що ці кошти будуть виділені за рахунок залишку нерозподілених коштів Стабілізаційного фонду станом на 1 січня 2010 року, а в разі їх недостатності - за рахунок коштів, одержаних від приватизації державного майна, а також надходжень від розміщення державних цінних паперів.

Відео дня

Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів внести відповідні зміни до тимчасового розпису державного бюджету, а Державному казначейству перерахувати кошти Стабілізаційного фонду.

Уряд доручив Київській міській державній адміністрації погодити розподіл коштів Стабілізаційного фонду з комітетами Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету.