«Анонсований газовий бліц-криг Миколи АЗАРОВА на Москву провалився», - заявив керівник штабу БЮТ, колишній перший віце-прем’єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ, коментуючи підсумки візиту М.АЗАРОВА до російської столиці 25 березня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Блоку Юлії Тимошенко, за словами О.ТУРЧИНОВА, «обіцяної знижки ціни на газ для підприємств, що належать наближеним до Партії регіонів олігархам, не надано, а перегляду газових угод не відбулося. В той же час із заяв російського керівництва випливає, що вони в обмін на газовий демпінг сподіваються на серйозні політичні поступки, які несуть пряму загрозу державному суверенітету».

Опозиція, за його словами, вимагає заслухати питання про газові переговори в парламенті – «для з’ясування ціни, яку чинний Уряд готовий заплатити за захист інтересів власних олігархів».

Відео дня

О.ТУРЧИНОВ також попередив, що об’єднана демократична опозиція не допустить втрати державного контролю за газотранспортною системою, будь-які форми відчуження якої прямо заборонені законом, що його було ухвалено ще 2007 року за ініціативи БЮТ.