Народний депутат України, член фракції БЮТ Андрій ПОРТНОВ вважає, що місцеві вибори відбудуться навесні наступного року, оскільки центральній владі потрібний час для проникнення до рад усіх рівнів.

В інтерв`ю «Лівому берегу», відповідаючи на запитання про те, коли, на його думку, відбудуться вибори до місцевих рад, А.ПОРТНОВ сказав: «Думаю, що навесні наступного року… Думаю, що до цього часу бути створено всю виборчу і законодавчу інфраструктуру для проникнення центральної влади до місцевих рад усіх рівнів. З високою часткою ймовірності можна припустити, що у такому процесі може бути втрачено демократичну складову рівності всіх політичних сил бути обраними і захисту результату на виборах».

При цьому депутат відзначив, що йому «близька ідея обрання депутатів місцевих рад з «мажоритарки», парламенту – за змішаною системою, 50 на 50, що однозначно підвищило б професійний рівень народних депутатів і повернуло б до законодавчого органу інтелектуальну еліту».

Відео дня

За словами А.ПОРТНОВА, питання це не регулюється Конституцією, тому його може бути врегульовано парламентською більшістю і Президентом шляхом ухвалення звичайного закону. «Певна річ, це може призвести до серйозної зміни існуючих політичних конфігурацій – деякі політсили ризикують зникнути і з місцевих рад, і з Верховної Ради. Але, загалом, це непогано – нормальний демократичний процес», - вважає депутат.