Для того щоб опозиція могла ефективно виконувати свою пряму функцію контролю влади, їй потрібні легітимні інструменти. Про це заявила народний депутат від БЮТ, голова парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА в ефірі «Шустер Live», повідомили УНІАН у прес-службі комітету.

«Ми вийшли з пропозицією скласти повноваження всіх керівних представників БЮТ у Верховній Раді – починаючи від голів і перших заступників комітетів. Ми вимагаємо віддати нам ті комітети, які належать опозиції згідно з діючим Регламентом Верховної Ради», - сказала вона.

Для того щоб опозиція могла виконувати свою пряму функцію контролю влади, їй потрібні легітимні інструменти, впевнена парламентарій. «Опозиція може бути конструктивною і ефективною тоді, коли вона має легітимні важелі контролю влади і можливості не допустити ухвалення владою неправильних, неконстутиционных рішень», - наголосила Н.КОРОЛЕВСЬКА.

Відео дня

Довідка УНІАН. Згідно із Законом України «Про Регламент Верховної Ради України», опозиція має право призначити своїх представників головами таких комітетів: комітет з питань Регламенту, депутатської етики і організації роботи Верховної Ради, комітет з питань бюджету, комітет з питань свободи слова та інформації, комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, а також комітет з питань правосуддя.

Як повідомляв УНІАН, 1 квітня фракція БЮТ ухвалила відкликати своїх депутатів з керівних посад в усіх парламентських комітетах.