Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН бачить на посаді свого першого заступника комуніста Адама МАРТИНЮКА, який має досвід керівництва парламентом.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю телеканалу "Рада".

В.ЛИТВИН заявив, що він – противник того, щоб посади у президії ділилися за квотним представництвом. Водночас, на його думку, першим віце-спікером має бути людина, яка не лише досконало знає парламентську процедуру, а й людина, яка має досвід застосування процедур, що забезпечують організацію роботи ВР. Цим критеріям, на переконання голови ВР, відповідає А.МАРТИНЮК.

Відео дня

В.ЛИТВИН зауважив, що у парламенту нема часу, щоб вчити нову людину всім обов’язкам першого віце-спікера. "Це доволі непроста робота, і часто-густо виникає бажання покричати, нагримати... продемонструвати, що ти можеш “поставити на місце”. Ти зобов’язаний слухати і находити оте раціональне зерно, яке потрібно врахувати", - сказав В.ЛИТВИН.

Як відомо, посада першого віце-спікера залишається вільною з 11 березня ц.р., коли Верховна Рада призначила “регіонала” Олександра ЛАВРИНОВИЧА, який обіймав цей пост, міністром юстиції.

А.МАРТИНЮК вже був першим заступником голови парламенту у ВР III, IV і V скликань.