Народний депутат, лідер партії “Фронт змін” Арсеній ЯЦЕНЮК вважає пріоритетними розвиток підприємництва, АПК та інфраструктури.

Про це він повідомив під час презентації «100 днів опозиції» «Уряду змін», повідомили УНІАН у прес-службі “Фронту змін”.

А.ЯЦЕНЮК піддав критиці за відсутність чітких пріоритетів представлену 2 червня владою Програму економічних реформ.

Відео дня

При цьому він наголосив: «Не може бути в країні десятки пріоритетів. «Усе» в цьому випадку означає «нічого». За його словами, «у програмі реформ немає найважливішого: де точки зростання України?».

Лідер «Фронту змін» представив свій погляд на сфери, розвиток яких забезпечить економічний підйом України в короткостроковій перспективі.

На його думку, ключові точки зростання - це підприємницька ініціатива, розвиток аграрного сектора та розбудова сучасної інфраструктури: «Це три цілі, які ми ставимо перед владою, що повинні бути реалізовані протягом 2010-2011 років».

Говорячи про стимулювання розвитку бізнесу, А.ЯЦЕНЮК нагадав, що, згідно з прийнятим нещодавно законом, терміни податкових перевірок збільшено вдвічі. Крім цього, він зауважив, що планується впровадити нарахування податків за непрямими методами.

На його думку, влада готує потужну фіскальну машину з витискання податків, про що свідчать цифри. За його словами, “якщо на модернізацію ДПА в бюджеті передбачено 90 млн. грн., то на підтримку малого та середнього бізнесу – лише 700 000 грн.”. «Податкові канікули закінчилися не почавшись», - резюмував А.ЯЦЕНЮК.

А.ЯЦЕНЮК також нагадав, що днем раніше Партія регіонів відмовилася внести до порядку денного засідання Верховної Ради 5 законопроектів, спрямованих на полегшення умов ведення бізнесу.

На його думку, для стимулювання підприємництва парламент має підтримати опозиційні законопроекти щодо: скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, та кількості контролюючих органів; введення податкових канікул для малого бізнесу; посилення відповідальності за перешкоджання підприємницькій діяльності; стимулювання молоді, яка займається підприємницькою діяльністю; забезпечення молоді першим робочим місцем.

Лідер «Фронту змін» вважає, що важливою передумовою реалізації економічних планів є скорочення видатків на утримання державного апарату: «Ми вимагаємо скоротити на 45% всі витрати, пов’язані з утриманням Президента, Верховної Ради. Це лише на 20% менше, ніж було витрачено минулого року».

Він нагадав, що 2 червня Партія регіонів відмовилася включити відповідний законопроект його авторства у порядок денний Верховної Ради, всупереч указу Президента, яким передбачається зниження витрат на утримання держапарату на 20%.