Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО вважає необ’єктивними декларації про доходи політиків та вважає за доцільне запровадження декларування політиками своїх видатків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила на прес-конференції у Києві, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати декларацію про доходи Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА.

«Аналізувати декларації чиновників, високопосадовців, президентів, поки не буде відновлений той закон, який наша урядова команда не просто розробила, а й прийняла, який передбачає декларацію не тільки доходів, а й видатків, і перевірку, контроль за видатками – то всі ці декларації не мають права на звання декларацій», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

За її словами, декларація лише про доходи не дозволяє об’єктивно проаналізувати справжні доходи і видатки політиків. «Коли я там (у декларації В.ЯНУКОВИЧА) побачу “Сухолуччя” – 34 тис. га землі, коли я там побачу “Межигір’я” в повному обсязі – більше 140 га землі, коли я там побачу його тіньові долі у бізнесі тих підприємств, які його спонсорують, коли я побачу у тій декларації реальні хабарі, які сьогодні по вертикалі заносять чемоданами вже у сто днів, от тоді я ті декларації буду читати. А поки що, я думаю, такі декларації можна вішати на гвіздочок», - вважає Ю.ТИМОШЕНКО.

Лідер БЮТ також повідомила, що найближчим часом планує оприлюднити свою декларацію про доходи за 2009 рік. «Хотілось би її оприлюднити по новому закону. Вона є в Інтернеті. Вона зроблена не як для посадовця, а як для пересічного громадянина, де є мої доходи, мої видатки за 2009 рік», - зазначила вона.