Лідер партії "Батьківщина" Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що команда президента Віктора ЯНУКОВИЧА має намір розпочати приватизацію Пенсійного фонду України.

Про це вона заявила сьогодні на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє офіційний сайт лідера "Батьківщини".

"Більшість людей думає, що найгірше, що є в пенсійному законі – це збільшення пенсійного віку і зменшення пенсій. Але найбрутальніше приховано дуже глибоко – це запровадження в українській редакції приватних пенсійних фондів. Іншими словами: після цього закону почнеться приватизація Пенсійного фонду", - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

За її словами, команда чинного президента вже почала розподіляти фінанси між "своїми" людьми. "Люди, які будуть володіти грошима Пенсійного фонду на приватних основах, вже заздалегідь визначені ЯНУКОВИЧЕМ і його оточенням", - зазначила вона.

Політик не виключає, що обіцяна владою "ефективність" приватних пенсійних фондів стане черговим обманом людей. "Як колись трасти створювалися, і з людей збирали гроші, а потім керівники і власники трастів пропадали, так само вони сьогодні хочуть зробити приватні пенсійні фонди, і ті внески, які люди платять зі своєї заробітної плати, направляти не в державний Пенсійний фонд, а у приватні пенсійні фонди. А потім, коли прийде час людям отримувати пенсії, вони просто не знайдуть ані своїх пенсій, ані приватних пенсійних фондів, – вони не зможуть бути забезпеченими після того, як завершать свою роботу", - заявила Ю.ТИМОШЕНКО.

"Я можу ще раз підкреслити, що ЯНУКОВИЧ, люди, які біля нього працюють, сприймають кожну копійку, яка сьогодні збирається в державі, як свої власні гроші. І тепер черга дійшла безпосередньо до Пенсійного фонду", - резюмувала лідер партії "Батьківщина".