Віктор БАЛОГА Глава Секретаріату Президента України Віктор БАЛОГА переконаний, що заклик глави держави до всіх відповідальних політичних сил відмовитися від необмеженої депутатської недоторканності “є кроком, спрямованим на зміцнення парламентаризму в Україні”.

Як повідомила УНІАН прес-служба глави держави, за словами В.БАЛОГИ, «Верховна Рада – це не панцир безкарності. Депутатський статус не може бути п’ятирічною ліцензією на вседозволеність: згадаймо, як нещодавно народні обранці від Партії регіонів били офіцерів Управління державної охорони в Генеральній прокуратурі”. “Президент проти того, щоб мандат парламентарія дозволяв будь-кому творити безчинства. Люди це розуміють і підтримують ініціативу Глави держави про скасування депутатського імунітету», - наголошує В.БАЛОГА.

Крім того, керівник Секретаріату Президента вкотре підкреслив, що всі закони, прийняті Верховною Радою після 2 червня, і надалі автоматично повертатимуться “відправникові”. “Немає жодних правових підстав брати до розгляду ці документи, адже парламенту п’ятого скликання як законодавчого органу вже не існує, це однозначно випливає з конституційних норм”, - заявив В.БАЛОГА. При цьому він звернув увагу на те, що з втратою повноважності автоматично скасовуються функції та прерогативи керівництва Ради. «Олександр МОРОЗ, підписуючи закони і постанови цього парламенту, по суті, привласнює владні повноваження. Сподіваюся, що відповідні правоохоронні органи дадуть цьому факту належну оцінку з усіма належними наслідками», - зазначив В.БАЛОГА.

Відео дня

Він також вважає, що тональність, стиль і лексика останніх висловлювань голови Верховної Ради п’ятого скликання, що втратила свою повноважність, свідчать про втрату Олександром МОРОЗОМ орієнтації в нинішніх об’єктивних реаліях і прямо вказують на слабкість його як політика. «Явне роздратування, яким пронизані словесні випади пана МОРОЗА, видають його тривогу та невпевненість у своїх політичних перспективах. Він намагається вести заочний діалог із Президентом, однак йому зраджують нерви, і тому озвучені коментарі, делікатно кажучи, не витримані», - зауважив керівник Секретаріату Президента України.