В’ячеслав Кириленко Якщо голова Верховної Ради Олександр Мороз має якісь "претензії", він повинен відкликати свій підпис під спільною заявою Президента України Віктора Ющенка, прем"єр-міністра Віктора Януковича та спікера ВР. Про це сьогодні під час прес-конференції у Чернівцях повідомив лідер "Нашої України" В"ячеслав Кириленко. "Заявляти можна усе, що завгодно. Якщо є претензії, треба відкликати свій підпис (під спільною заявою), а не продовжувати в прямому ефірі агітувати за СПУ", - сказав В.Кириленко. Агітацією в прямому ефірі він назвав засідання народних депутатів на чолі з О.Морозом. На думку лідера "Нашої України", це є безкоштовне пропагування за рахунок коштів державного бюджету. "Я думаю, що ці заяви суті питання не змінять", - підкреслив він.

Він нагадав, що 27 травня Президент, прем"єр та спікер підписали спільну заяву, у якій визначили дату проведення позачергових парламентських виборів. В.Кириленко відзначив, що ніхто на сьогодні свого підпису із заяви не відкликав, а Партія Регіонів почала підготовку до виборчої кампанії, що є додатковим свідченням того, що зазначений документ виконується. "Тому немає сумнівів, що 30 вересня позачергові вибори відбудуться", - сказав В.Кириленко.

Нагадаємо, вчора О.Мороз заявив, що до осені в парламенті буде 300 голосів. Тому після цього Спільна заява Президента, прем`єр-міністра і голови ВР "не матиме ніякого значення", а Указ Президент про проведення дострокових парламентських виборів 30 вересня ц.р. втратить свою силу.

Відео дня

РБК