Заступник голови партії "Батьківщина", колишній віце-прем`єр-міністр Григорій НЕМИРЯ заявляє, що резолюція Європейського парламенту стосовно України, яку планують обнародувати 27 жовтня, буде найжорсткішою.

Про це він сказав в ефірі ТВі, повідомили УНІАН у прес-службі телеканалу.

"Якщо порівнювати з попередніми – в листопаді минулого року або червня цього року -, то це найжорсткіша резолюція", - заявив Г.НЕМИРЯ.

Відео дня

Він зазначив, що по даній резолюції, на відміну від попередніх, був досягнутий консенсус між усіма політичними групами Європарламенту.

Г.НЕМИРЯ також повідомив, що Європарламент вимагає переглянути обвинувальний вирок екс-прем`єр-міністру Юлії ТИМОШЕНКО. Інакше підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом може опинитися під загрозою.

"Це вирок політиці Президента ЯНУКОВИЧА, котра за останні місяці знайшла явні антиєвропейські ознаки", - підкреслив політик.

На думку колишнього віце-прем`єра, Україна рухається не в бік євроінтеграції, а «грузне в трясовині сірої зони невизначеності, котра навіть не є пострадянською і стримує будь-які можливості для модернізації».