Віктор Ющенко і Анатолій Гриценко спілкуються під час командно-штабних навчань ”Чисте небо - 2006”. Миколаївська область, 22 вересня Міністр оборони України Анатолій ГРИЦЕНКО із завтрашнього дня на період виборчої кампанії піде у відпустку, але виходитиме з неї та виконуватиме службові обов’язки по вівторках, середах та четвергах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні журналістам інформаційних агентств.

«Із завтрашнього дня на період виборчої кампанії з дозволу Президента – Верховного головнокомандувача – я беру неоплачувану відпустку для проведення передвиборної агітації», - сказав А.ГРИЦЕНКО.

Відео дня

Він зазначив, що під час обговорення цього питання Президент звернув увагу на те, що виборча кампанія жодним чином не повинна негативно вплинути на виконання запланованих заходів бойової підготовки і проведення військових навчань. При цьому А.ГРИЦЕНКО додав, що кожного року серпень і вересень є найбільш інтенсивним періодом проведення військових навчань у Збройних силах.

З урахуванням цієї обставини, сказав А.ГРИЦЕНКО, з Президентом погоджено графік відпустки – щотижня три робочі дні (вівторок, середа та четвер) він виконуватиме обов’язки міністра оборони і забезпечуватиме виконання поставлених завдань, а в понеділок, п’ятницю, суботу та неділю кожного тижня, згідно із законом про вибори, перебуватиме у неоплачуваній відпустці і братиме участь у роботі передвиборчого штабу і безпосередню участь у виборчій кампанії та проведенні агітації.

А.ГРИЦЕНКО переконаний, що такий графік відпустки дозволить виконувати всі завдання, які стоять перед ним як міністром оборони, і в той же час взяти участь у виборчій кампанії «Нашої України – Народної самооборони».

А.ГРИЦЕНКО також повідомив, що на час його відпустки обов’язки міністра виконуватиме перший заступник міністра оборони Леонід ПОЛЯКОВ.

Як повідомляв УНІАН, А.ГРИЦЕНКО включений до виборчого списку блоку “Наша Україна – Народна самооборона” під №4.