Лідер партії «УДАР» Віталій КЛИЧКО вважає, що головною рисою українського політика має стати чесність, бо саме цієї якості сьогодні вимагає суспільство. Про це він заявив під час зустрічі з учасниками Програми стажування у Верховній Раді та органах виконавчої влади, повідомили УНІАН у прес-службі партії «УДАР».

За словами В.КЛИЧКА, нинішні політики навчилися вправно маніпулювати словами та видавати бажане за дійсне. «Маленький приклад: коли я чую від деяких діячів про те, що хтось з них щоранку бігає по 10 кілометрів, а хтось пропливає щодня п’ять кілометрів – я дуже дивуюся. Бо я знаю: якщо я пропливу два кілометри – після цього треба принаймні годину для відновлення сил. І щодня плавати такі дистанції навряд чи можливо. Ось так з маленької брехні народжується велика. Вважаю, що такі люди мають піти, а українська політика – нарешті стати чесною», – зазначив В.КЛИЧКО.

Лідер «УДАРу» також наголосив, що запорукою успіху у будь-якій сфері – чи у політиці, чи у спорті, є злагоджена командна робота. «Мені іноді закидають, що я не є експертом у економіці чи сільському господарстві. Скажу так – немає на світі людини, яка могла б бути експертом у всьому. Тому моє завдання як лідера політичної партії – згуртувати людей з високими моральними принципами та професійними якостями. Саме ці люди є основою команди «УДАРу». Не всі вони поки що є публічними, але всі – фахові й готов бути відповідальними за наші спільні рішення», – говорить В.КЛИЧКО.

Відео дня

Лідер «УДАРу» закликав молодь завжди займати активну громадянську позицію, не стояти осторонь політичних процесів. Він вважає, що саме активна молодь може змінити Україну, привнісши у владні кабінети сучасне мислення, нову політичну культуру та європейський досвід. «Знаю, що багато хто з вас вже стажувався за кордоном, тож ви можете порівняти умови праці українських і західних політиків. Хочу побажати усім вам рівнятися на європейські стандарти у вашій майбутній діяльності. На відміну від тих, хто вже дискредитував Україну в очах світової спільноти, ви, як її нове обличчя, повинні піднімати престиж країни та працювати заради її оновлення», – наголосив В.КЛИЧКО.