Глава Секретаріату Президента України Віктор БАЛОГА просить СБУ дати правову оцінку заявам усуненого від виконання обов’язків міністра транспорту та зв’язку Миколи РУДЬКОВСЬКОГО про можливу підготовку терактів.

Як повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента, у листі В.БАЛОГИ до т.в.о. голови СБУ Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА йдеться: «З урахуванням серйозності висунутих звинувачень, які дестабілізують суспільно-політичну обстановку в державі, прошу дати правову оцінку заявам, з’ясувати наявність підстав для перевірки викладеної М.РУДЬКОВСЬКИМ інформації та прийняти рішення відповідно до чинного законодавства».

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня Рада національної безпеки і оборони доручила прем’єр-міністру Віктору ЯНУКОВИЧУ виконати рішення РНБО щодо відсторонення М.РУДЬКОВСЬКОГО з посади міністра транспорту і зв’язку.

Відео дня

Того ж дня М.РУДЬКОВСЬКИЙ в ефірі “5 каналу” заявив про підготовку Секретаріатом Президента масштабної катастрофи з людськими жертвами. Він звернувся до СБУ з вимогою вжити заходів по недопущенню сценарію "мукачівської банди, яка засіла на Банковій".

5 вересня СБУ направила запит М.РУДЬКОВСЬКОМУ з вимогою надати інформацію з приводу його заяв щодо можливої підготовки теракту.

Сьогодні, 6 вересня, до М.РУДЬКОВСЬКОГО було направлено оперативно-слідчу групу СБУ для отримання пояснень щодо його заяв. За інформацією прес-центру відомства, СБУ звернулась до М.РУДЬКОВСЬКОГО з вимогою надати наявну в нього інформацію для проведення відповідних упереджувальних заходів. Проте досі жодних відповідей від нього не надійшло, а сам міністр транспорту ухиляється від зустрічі з правоохоронцями, йдеться у повідомленні.

М.РУДЬКОВСЬКИЙ заявив сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську про відсутність підстав давати покази слідчим СБУ.