Віктор Янукович

Для успішної розбудови національної економіки, розвитку її реального сектору владі необхідно створювати відповідні мотивації для підприємців, приділяти більшу увагу низці високотехнологічних галузей. Як повідомляє прес-служба глави держави, таке переконання висловив Президент України Віктор Янукович на засіданні Комітету з економічних реформ.

«За час, що минув з моменту проголошення курсу на глибоку модернізацію країни, ми реалізували цілу низку важливих завдань зі стабілізації економіки і формування нового законодавчого поля, підвищення соціальних стандартів. Проте очевидний той факт, що ключ від реального прогресу в економіці лежить в реальному секторі», - сказав Янукович.

Президент висловив переконання, що лише сучасне виробництво, продуктивна праця, справедлива зарплата та стабільні робочі місця забезпечать ефективність національної економіки.

Відео дня

У цьому контексті Глава держави наголосив на важливості створення владою мотивацій для розвитку в державі підприємництва, роботи інвесторів, підвищення престижу праці.

Президент звернув окрему увагу на необхідність активного розвитку низки провідних галузей економіки, де сконцентрований потужний технологічний та професійний потенціал. Йдеться зокрема про авіа- та машинобудування, ОПК, гірничо-металургійний комплекс.

Важливу роль у розвитку реального сектору економіки, на думку глави держави, також має відігравати наука. «Там, де інновації, де є прогрес, там реальний сектор має нові розробки і нові технології», - підкреслив він.

Президент окремо наголосив на необхідності серйозного діалогу влади та бізнесу щодо ефективної політики імпортозаміщення, розширення ринків збуту, нарощування потенціалу та можливостей внутрішнього ринку.