Лапінський, фото ДПтСУ

У Качанівській виправній колонії та Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області не було дозволу на зустріч канадських парламентарів із екс-прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко у ЦКЛ «Укрзалізниці» в Харкові.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в харківській лікарні заявив заступник начальника Управління державної пенітенціарної служби України в Харківській області Андрій Лапінський.

«Сьогодні близько 14.00 до лікарні приїздили представники уряду Канади. У мене є інформація, що вони звернулися до Міністерства закордонних справ, але на сьогодні ані в Качанівській виправній колонії, ані в територіальному обласному управлінні ніякого дозволу на її відвідування не було», - підкреслив А.Лапінський.

Відео дня

Він також зауважив, що на цей час була запланована зустріч Ю.Тимошенко із представниками Парламентської Асамблеї Ради Європи. «Два такі заходи, як ви розумієте, одночасно провести не можна», - зазначив А.Лапінський.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 травня, 7 членам канадського парламенту відмовили у зустрічі з Ю.Тимошенко у харківській лікарні.

За словами одного з делегатів Боба Деккерта, попри звернення до влади, їм відмовили у зустрічі з лідером опозиції.

За словами канадського парламентарія, він уже намагався зустрітися з Ю.Тимошенко у березні, але й тоді отримав відмову.

Як повідомив Б.Деккерт, усі парламентарії є членами Комітету закордонних справ та міжнародного співробітництва.

«Пані Тимошенко є символом демократичного руху в Україні, символом для всього світу. Я хочу запевнити, що ми переймаємося всіма порушеннями демократії і всіма, хто переслідується сьогодні в Україні», - заявив Б.Деккерт.

Раніше у Міністерстві закордонних справ України заявляли, що не надають дозволів на відвідування іноземцями екс-прем’єр-міністра Ю.Тимошенко.

«Рішення приймається на рівні пенітенціарної служби», - підкреслював речник МЗС України Олександр Дикусаров.

У свою чергу в ДПтСУ роз’яснювали, що зустрічі іноземних парламентарів із Ю.Тимошенко можуть проводитися тільки за погодження з Міністерством закордонних справ.