Олег Тягнибок

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок обіцяє, що мітингувальники не пропустять Президента Віктора Януковича до Українського дому, де об 11.30 він має розпочати підсумкову прес-конференцію.

Про це О.Тягнибок сказав в коментарі УНІАН біля Українського дому, де проходить акція на захист української мови.

«Звичайно, не пропустимо (В.Януковича – УНІАН). Тут давай вказівки людям, чи не давай… Люди сюди прийшли, оскільки потоптали не те що тіло, а й душу українця», - сказав О.Тягнибок.

Відео дня

Водночас О.Тягнибок зауважив, що журналістів мітингувальники будуть пропускати і не чинитимуть їм жодних  перешкод.

«Очевидно, для Президента дуже важливо провести прес-конференцію в Українському домі, і так співпало, що акцію протесту ми почали проводити тут», - додав він.

О.Тягнибок підкреслив, що акція протесту є абсолютно законною і на підтвердження своїх слів продемонстрував звернення «Свободи» до Київської міської державної адміністрації із заявкою про проведення такого мітингу. При цьому він зауважив, що жодного рішення суду, яке б забороняло проведення такої акції, на сьогодні немає.

Він розкритикував не лише сам мовний закон, але й «хамську процедуру його ухвалення». «Цим голосуванням вони продемонстрували, що українців вони ні в що не ставлять», - сказав лідер «Свободи».