Сергій Власенко відповідає на запитання журналістів біля Вищого спеціалізованого суду у Києві. 26 червня

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку С.Власенко висловив сьогодні журналістам, коментуючи чергове перенесення Вищим спеціальним судом дати розгляду касації на вирок Ю.Тимошенко у газовій справі.

«Дата 16 серпня обрана не випадково. Влада намагається пришвидшити розгляд справи у Харкові і загальмувати розгляд справи у Вищому спеціалізованому суді з метою створити додаткові перешкоди на шляху до Європейського суду, який призначив розгляд скарги (Ю.Тимошенко) на 28 серпня. І друге завдання, яке виконано за станом на сьогодні, – це створити істотні перешкоди - юридичні для участі Юлії Тимошенко в політичному житті країни», - сказав він.

Захисник нагадав, що саме на початку серпня, згідно із законом, завершується процес висунення кандидатів у народні депутати України за партійними списками та у мажоритарних округах.

Відео дня

«Влада штучно, без будь-яких підстав, переносить розгляд касації Ю.Тимошенко. Ситуація абсурдна – незалежно від висновків судово-медичної експертизи, головне – це воля Ю.Тимошенко бути або не бути присутньою на касаційному процесі. Вона висловила свою думку тричі», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 липня, Вищий спецсуд на 16 серпня переніс розгляд касації на вирок Ю.Тимошенко у газовій справі.

Довідка УНІАН. Ю.Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров’я Ю.Тимошенко знаходиться на лікуванні в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Розгляд касаційної скарги Ю.Тимошенко на вирок у газовій справі спочатку було призначено на 15 травня, потім перенесено на 26 червня, потім - на 12 липня. Ю.Тимошенко тричі зверталася до суду з проханням розглядати касацію за її відсутності.

Європейський суд з прав людини розгляне скаргу Ю.Тимошенко 28 серпня. Звернення Ю.Тимошенко до суду стосується порушення базових статей Європейської конвенції з прав людини.