Поховання Ясира Арафата, фото з сайту lorien22.livejournal.com/

Ексгумація здійснюється, щоб перевірити твердження про вбивство із застосуванням радіоактивних речовин, повідомляє Радіо «Свобода».

Зокрема, неназваний західний дипломат, якого цитують агентства, сказав, що група швейцарських дослідників, одна з двох, які працюють над встановленням причин смерті Я.Арафата, вже відвідала його могилу в місті Рамаллі на Західному березі Йордану і запланувала 26 листопада провести ексгумацію тіла, щоб узяти зразки в присутності членів іншої, французької групи.

Цю ж інформацію підтвердило й неназване палестинське джерело.

Відео дня

Швейцарська і французька групи працюють незалежно одна від одної за дорученням вдови палестинського лідера Суги і Палестинської національної адміністрації. Кожна з цих груп критикує роботу іншої.

Дослідження почали проводити після виявлення швейцарськими вченими в одязі, яким, як стверджують, Я.Арафат користувався в останні дні свого життя, слідів полонію.

Я.Арафат помер у військовому госпіталі у Франції в листопаді 2004 року, за словами французьких лікарів, від широкого інсульту через кілька тижнів після того, як його здоров’я різко погіршилося, і причини цього погіршення не змогли встановити точно.

Полоній був свого часу, як вважають, використаний для вбивства колишнього агента російських спецслужб Олександра Литвиненка, він помер у 2006 році в Лондоні, де отримав притулок, а потім і британське громадянство.