Мирослава Гонгадзе вважає вимогу прокуратури належним покаранням / Фото uainfo.censor.net.ua

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава вважає вимогу прокуратури засудити колишнього генерала міліції Олексія Пукача до довічного ув’язнення належним покаранням за вбивство її чоловіка, повідомляє радіостанція «Голос Америки».

Разом з тим М.Гонгадзе висловила переконання, що покарані мають бути не лише виконавці вбивства, а й замовники.

М.Гонгадзе також сумнівається у незалежності Печерського райсуду Києва, який розглядає справу О.Пукача. «На жаль, процес був цілком закритий від громадськості. У ньому не були допитані жоден з тих, на кого вказав (О.Пукач - УНІАН) як на замовників, – колишній Президент Леонід Кучма та колишній голова його адміністрації Володимир Литвин. Суд, враховуючи заперечення прокуратури, неодноразово відмовляв потерпілим у допиті цих ключових свідків. Складається враження, що суд перебуває під тиском і робить все для того, щоб якомога швидше завершити процес над Пукачем і не докопуватись до реальних причин і замовників злочину», - зауважила вона.

Відео дня

Адвокат М.Гонгадзе Валентина Теличенко переконана, що Генеральна прокуратура «робить усе можливе, щоб закрити шлях до викриття замовників убивства. Досудове слідство проведено з грубими недоліками, а сам обвинувальний вирок дуже суперечливий».

Вона також вважає, що сумнівів у винуватості О.Пукача немає. «Немає також сумніву в тому, що він вчинив свідомо та навмисно цілу низку тяжких злочинів з убивством включно і повинен бути найвище покараний. Але генерал Пукач не є крайньою ланкою у цьому злочині. Він виконував замовлення на вбивство», - зауважила В.Теличенко.

Як повідомляв УНІАН, учора під час дебатів сторона державного обвинувачення попросила Печерський райсуд Києва призначити О.Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі за вбивство Г.Гонгадзе.

Довідка УНІАН. Печерський райсуд Києва з квітня 2011 року у закритому режимі розглядає справу за обвинуваченням О.Пукача у вбивстві Г.Гонгадзе.

За даними Генпрокуратури, досудовим слідством встановлено, що О.Пукач у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження стосовно громадського діяча Олексія Подольського і журналіста Г.Гонгадзе, і 17 вересня 2000 року умисно вчинив вбивство останнього.