Як передає кореспондент УНІАН, за півгодини до початку акції до Пам'ятника борцям революції прибула колона легкових авто з комуністичною символікою і портретом Й.Сталіна.

Як повідомив в інтерв'ю кореспонденту УНІАН заступник міського голови Олександр Ткаченко, комуністи подали заявку на проведення акції, присвяченій пам'яті Сталіна, у четвер. За його словами, представники ЛГ "СТАН" подали заявку на проведення свого перформансу на цьому ж місці за дві години до початку, хоча анонсувався він більше тижня.

На цю тему: 27% українців хочуть ще одного Сталіна

Відео дня

Прибувши на місце проведення, представники КПУ включили трансляцію промови Лаврентія Берії на похоронах Сталіна.

Представники ЛГ «СТАН» розвернули плакати «STOP ГУЛАГ», «Ми танцюємо на кістках Сталіна» і один із організаторів Олександр Мінкін зібрався пригощати присутніх бутербродами із салом.

До станівців підійшли комуністи на чолі з секретарем обкому КПУ, депутатом обласної ради Максимом Чаленком. Вони порвали плакати і вибили з рук О.Мінкіна піднос з бутербродами, з яких було викладено слово «Сталін».

Завдяки втручанню міліції справа не дійшла до бійки.

Під охороною міліції представники ЛГ «СТАН» поспілкувалися з журналістам і пішли.

Представники КПУ провели свій мітинг, на якому оратори жалкували про розвал Радянського Союзу і заявляли, що Сталін відродиться, Сталін – це майбутнє.

В інтерв'ю кореспонденту УНІАН заступник голови ЛГ «Стан» Костянтин Скоркін, коментуючи подію, сказав: «Сьогодні українське суспільство вагітне сталінізмом. І дуже багатьом здається, що прості відповіді можуть стати і найбільш ефективними, а принципи «немає людини – немає проблем», «ліс рубають – тріски летять» знаходять серед людей все більший відгук».

На цю тему: Колона з портретом Сталіна на чолі пройшла вулицями Харкова (фото)

«Сьогодні всі ми, люди доброї волі, повинні об'єднатися для того, щоб не допустити повернення диктатури в нашій країні. Сталінізм вповзає в наше життя поступово – з кожним новим законом, що сіє несправедливість і ненависть, з кожним проявом агресії і нетерпимості. Зараз «Сталіна на нас немає!» і давайте не вирощувати його штучно собі на голову!», - додав керівник ЛГ «Стан» Ярослав Мінкін.