Юрій Сиротюк

У суботу, 18 травня, у Київ будуть введені додаткові підрозділи внутрішніх військ. Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Юрій Сиротюк з посиланням на командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка.

Зокрема, Сиротюк, який є членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, написав: «Внутрішні війська таки стягують до Києва. Це на Комітеті з питань нацбезпеки і оборони підтвердив сам командувач внутрішніх військ Шуляк Станіслав Миколайович. Отож, він підтвердив, що у суботу, 18 травня, у Київ будуть введені додаткові підрозділи внутрішніх військ».

На тему: У день мітингу опозиції із трьох областей до Києва не їздитимуть автобуси – «Наступ»

Відео дня

За словами депутата, «командувач навіть придумав хитромудре пояснення. Виявляється - у Києві бійці внутрішніх військ молоді і необтесані, відтак треба підтягнути більш досвідчених».

«А навіщо взагалі вводити війська у Київ 18 травня. Може, тут буде війна? Чи влада таки готує провокації під час фашистського мітингу ПР, наприклад, із підпаленням Рейхстагу:)», - написав Сиротюк.

Як повідомляв УНІАН, на 18 травня у Києві заплановано акцію протесту опозиції "Вставай, Україна!", а Партія регіонів планує в цей день провести у столиці антифашистський марш.

Крім того, 18 травня у центрі столиці передбачені масштабні заходи у зв’язку з відзначенням 11-го Дня Європи у Києві.