фото Фейсбук Олександр Аронець

Як передає кореспондент УНІАН, бійці “Беркуту”, які відтіснили групу невідомих осіб, які напали на свободівців, потім розвернулися в колону і почали відтісняти представників “Свободи”, які намагалися перекинути бойову розвідувально-дозорну машину, яка невідомо звідки з’явилась у центрі міста.

фото Фейсбук Олександр Аронець

Між представники “Свободи” та “Беркуту” зав’язалася сутичка, свободівці почали вигукувати на адресу міліції “Ганьба”.

Як передає інший кореспондент УНІАН з місця події, вулиця Велика Житомирська заблокована працівниками спецпідрозділу “Беркут”, які не пропускають учасників акції “Вставай, Україно!” по Софійській площі.

Відео дня

Наразі на Михайлівській площі біля початку вулиці Велика Житомирська знаходиться близько 300 співробітників спецпідрозділу “Беркут” із спецтехнікою, гумовими кийками, бронежилетами та касками.

фото Фейсбук Олександр Аронець

Як зазначають очевидці події, конфлікт розпочався після того, як учасники акції “Вставай, Україно!” заблокували рух бронетранспортера, до якого було прикріплено муляж моркви. Очевидці зазначають, що “Беркут” відсторонив мітингувальників від БТР, а потім повністю заблокував їхній рух по вулиці Велика Житомирська. Наразі мітингувальники акції із прапорами ВО “Свобода” викрикують “Ганьба!” та намагаються пройти через блокаду правоохоронців.