яценюк / Фото : Twitter, Vladlen Sergiyenko

Про це заявив лідер парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, відвідавши у Василькові штаб єдиного кандидата в мери міста від опозиції Сергія Сабова, повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Сабов розповів про зафіксовані спостерігачами від опозиції порушення на виборчих дільницях.

Також Яценюк разом із Сабовим побували на кількох виборчих дільницях, пише Українська правда.

Відео дня

Зокрема, на 73-й дільниці спостерігачі від опозиції розповіли про грубе порушення виборчого законодавства: виявилося, що бюлетенем літньої жінки, яка прийшла на дільницю, вже проголосували.

Як повідомляють представники опозиції, аналогічні випадки та інші порушення зафіксовані й на інших дільницях Василькова.

Також Яценюк побував у тервиборчкомі, де поспілкувався із секретарем виборчої комісії, яка працювала в ТВК 2010 року, і попередив її про відповідальність за порушення виборчого законодавства.

Як зауважив Яценюк, склад виборчої комісії у Василькові той самий, що й 2010 року, коли тут не допустили до місцевих виборів "Батьківщину" та "Фронт Змін".

Окрім того під час переїзду до однієї з дільниць у школі №7 Яценюк зупинився біля машин, які стояли вздовж дороги разом із авто правоохоронців.

"Виявилося, що спостерігачі від опозиції виявили автомобілі, якими, ймовірно, здійснювалися "каруселі" - підвіз людей на дільниці. Представник правоохоронних органів запевнив Арсенія Яценюка, що міліція розбереться із цим інцидентом", - зазначили у прес-службі "Батьківщини".

Як відомо, вранці 2 червня на дільниці №321285 було заактовано перше порушення: голова ДВК самостійно відкрила сейф, але кількість бюлетенів не відповідає кількості виборців.

Спостерігачі повідомляють про численні порушення в ході голосування. Проте правоохоронці заявляють, що порушень не виявлено, а скарг від населення не надходило.