Прасолов повідомив, що Україна не відповідатиме Росії

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на брифінгу.

«Ми не плануємо обмежувати ввезення російських товарів, тому що ми хочемо розібратися, чому виникли проблеми з нашими товарами (при ввезенні до РФ)», - сказав Прасолов.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив про введення заборони на поставки до Росії продукції української корпорації Roshen.

Відео дня

30 липня Росспоживнагляд заявив про виявлення в кондитерській продукції Roshen бензапірену, що має канцерогенні властивості.

31 липня Росспоживнагляд повідомив Федеральній митній службу Росії (ФТС) про заборону на поставки на територію РФ продукції чотирьох фабрик Roshen.

6 серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів Roshen є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці.

Перевірку якості кондитерських виробів Roshen вже провели Білорусь, Молдова, Таджикистан і Казахстан, проте санітарні служби цих країн жодних порушень не виявили.

Також про посилення митного контролю заявляла і низка інших українських компаній. Зокрема, про це повідоляла компанія "Метінвест", яка належить українському бізнесменові Ренату Ахметову.