автомайдан / Фото : tyzhden.ua

Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні Відділу зв’язків з громадськістю Управління ДАІ Києва.

«Сьогодні в Інтернет-виданнях поширилась інформацію про те, що співробітники ДАІ зупиняють активістів Автомайдану, які прямують до Межигір'я. Управління ДАІ міста Києва повідомляє, що інспектори Державтоінспекції діяли у рамках закону», - підкреслюється в повідомленні.

Зокрема, заявляють в ДАІ, «колона автомайданівців о 8-й ранку рухалася у напрямку проспекту героїв Сталінграда. На перехресті вулиць Набережно-Рибальській - Електриків працівники ДАІ за порушення п. 30.2 правил дорожнього руху намагалися зупинити автомобіль «Фольсваген Таурек». На державному номерному знаку якого містилась наклейка Євросоюзу».

Відео дня

При цьому в ДАІ звертають увагу, що пунктом 30.2 правил дорожнього руху України чітко зазначено: „Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими”.

На тему: Активіст Автомайдану: "У ДАІ кажуть, що їм наказали нас репресувати"

«Водій «Фольксвагена» вимогу про зупинку не виконав та продовжив рух, але перед проспектом Сталінграда був зупинений іншим патрулем ДАІ. Працівники ДАІ за вчинення правопорушення намагались скласти адміністративний протокол, але з автобусів, які рухалися в колонах автомайданівців, вийшли представники народної самооборони та відтіснили інспекторів від автомобіля. За кермо «Фольксвагена» сів чоловік, який представився народним депутатом і авто на чолі колони продовжило рух», - йдеться в повідомленні.

В ДАІ додали, що «порушення правил дорожнього руху активістами Автомайдану були зафіксовані на відео».

Також у столичній Державтоінспекції наголосили, що всі порушники ПДР нестимуть відповідальність згідно чинного законодавства.