Керівник Запорізької організації ВО «Свобода» Подлобніков / Віталій Подлобніков / facebook.com

Міліція затримала керівника Запорізької організації ВО «Свобода» Віталія Подлобнікова.

Інформацію про затримання Подлобнікова, який є одним із співорганізаторів запорізького Майдану, УНІАН офіційно підтвердили у ВЗГ ГУ МВС України в Запорізькій області.

«Віталія Подлобнікова справді затримано в рамках досудового слідства за відкритим 26 січня слідчим слідчого управління ГУМВС України в Запорізькій області провадженням. Відомості в ЄРДР внесено за ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 341 КК України - (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд)", - повідомили в міліції.

Відео дня

Санкція цієї статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Читайте такожУ Запоріжжі близько 50 учасників Євромайдану «запрошено в міліцію

Як повідомляв УНІАН, 26 січня на площі перед будівлею Запорізької ОДА пройшов мітинг за участю понад 3 тисяч людей, які вимагали люстрації центральної та місцевої влади. Після повідомлення губернатора, що свій пост він не покине і з ПР не вийде, учасники акції протесту спробували проникнути в будівлю ЗОДА. За словами мітингувальників, з будівлі їм на голови полетіли пакети, які вибухали, у відповідь з натовпу полетіло каміння в будівлю ЗОДА. Міліція відтіснила учасників майдану від будівлі ОДА і відкрила провадження за фактом спроби захоплення адмінбудівлі. Увечері співробітники міліції, за спинами яких, за словами учасників Майдану, йшли люди спортивного вигляду в цивільному з палицями, витіснили людей з площі. За даними запорізьких ЗМІ, багато кого, в тому числі й журналістів, було при цьому побито і затримано. Тих, хто зміг втекти, силовики відловлювали у дворах.

Згідно з даними міліції, в результаті сутичок постраждало 12 осіб, затримано - 46.