Як відомо, народний депутат Микола Томенко нещодавно порушив тему засилляеротичних сцен на телебаченні. “Дивно, коли чуєш таку критику, оскільки всі канали, які транслюють еротичні програми або програми, які мають еротичні сцени в нічний час, мають державні посвідчення на право  трансляції цих програм на території України. І для чого критикувати Нацраду там, де ми нічого не зробили протизаконного” – вважає перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус. За його словами  Нацрада має певні пропозиції, які будуть обов’язково внесені до парламенту чи до Кабміну до розгляду в рамках внесення змін до законодавства.

Стосовно чинного закону про рекламу, то, на думку І.Куруса, Нацрада в цьому питанні також діє виключно в межах законодавства. “Якщо в законі про рекламу, співавтором якого, до речі, був М.Томенко, -- говорить І. Курус, -- написано, що торгові марки, які випускають алкогольні напої, можуть спонсорувати телепродукцію, то Нацрада не винувата в тому, що пізніше під торговими марками реєструються також і певні слогани.  Як, скажімо, торгова марка “випий мене до дна”. Ми, так само як, скажімо, Комітет захисту споживачів, нічого в даному випадку вдіяти не можемо, якщо закон передбачає подібне. І це питання до депутатів і в першу чергу до самого Томенка, який проводив закон про рекламу, а тепер критикує державні органи за те, що вони його виконують.

Як повідомляв УНІАН, кандидатуру Ігоря Куруса Кабмін пропонує на посаду голови Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення.

Відео дня