REUTERS

Дії Збройних сил Російської Федерації у Криму відзначаються переміщенням груп громадян РФ на материкову частину України - до Одеси, Херсона, Миколаєва, Запоріжжя, Дніпропетровська і Донецька - для подальшої участі в акціях протесту проти діючої влади України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Читайте такожМЗС висловило рішучий протест Росії через визнання "незалежності" Криму

Відео дня

За його словами, відзначається активізація діяльності проросійських політичних сил та екстремістських організацій у південно-східних областях України, продовження пересування підрозділів Збройних сил та ЧФ РФ по території Криму, нарощування кількості важкої бронетехніки у західній та північній частині півострова. Крім того, триває зведення фортифікаційних споруд та облаштування блок-постів на в'їзді до Криму.

“За інформацією силових структур України, Російська Федерація продовжує нарощування військової присутності в АРК, зокрема відмічається активність військової авіації Збройних сил Російської Федерації на кордоні з Україною у напрямку Сумської та Чернігівської областей та накопичення військ на кордоні з Білоруссю”, - сказав Перебийніс.

Читайте такожГПУ просить журналістів офіційно скаржитися на труднощі в роботі в Криму

За його словами, за повідомленням Державної прикордонної служби, на виїзді із Криму зростає кількість біженців, здебільшого кримських татар. Згідно з даними, отриманими із контрольних постів, за минулу добу з Криму виїхали 265 осіб.

Крім того, за словами Перебийноса, мають місце випадки викрадення проукраїнських активістів та представників ЗМІ у Криму силами контрольованих російською стороною бандитських угруповань.