Джемилев предупредил Россию о рисках

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це Джемілєв заявив журналістам у штаб-квартирі НАТО після зустрічі із заступником Генерального секретаря Альянсу Александром Вершбоу та послами 28-ми країн-членів НАТО.

"Ситуація в Криму - це авантюра Російської держави. Вона не несе користі ні кримським татарам, ні Україні, але й самій Росії користі теж не принесе. Війна з Україною стане початком кінця Росії і призведе до її розпаду. Але це буде небезпечно, бо мова йтиме про розпад ядерної держави", - сказав Джемілєв.

Читайте такожПутін розповів Джемілєву, коли в питанні Криму стоятиме крапка

Відео дня

Він також прокоментував свою телефонну розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним, яка відбулась раніше цього тижня. (Згідно з повідомленнями, Путін сказав Джемілєву, що Україна «не зовсім законно» вийшла зі складу СРСР).

"Я йому (Путіну) сказав, що абсурдно референдумом визначати майбутнє Криму в цих умовах. А він відповів, що не завжди всі процедури дотримуються. І, мовляв, вихід України та інших союзних республік з СРСР передбачав одну процедуру, а сам вихід відбувся згідно з іншою процедурою," - передав Джемілєв суть розмови з російським Президентом.