В числе военных кораблей РФ также заберет единственную в Украине подводную лодку

До 20 бойових кораблів та суден забезпечення Військово-морських сил України (ВМСУ) можуть увійти до бойового складу Чорноморського флоту Росії, повідомив РИА Новости голова комітету Держдуми Росії з питань оборони, колишній командувач Чорноморським флотом адмірал Володимир Комоєдов.

До бойового складу ВМСУ раніше входило до 40 бойових кораблів, суден та катерів. Зараз приблизно половина з них залишаються в Севастополі та Донузлаві.

"Після підбиття підсумків референдуму можна говорити про те, що ті кораблі і судна, які зараз знаходяться в Криму, а це приблизно половина корабельного складу ВМСУ, формально увійдуть спочатку до морських сил самооборони Криму, а потім до бойового складу Чорноморського флоту Росії", - заявив Комоєдов.

Відео дня

Читайте такожМайно українських військових частин оголосили власністю Криму

За його словами, до складу ЧФ можуть, зокрема, увійти корвети "Луцьк" та "Тернопіль", корабель управління "Славутич", малі протичовнові кораблі та ракетні катери, морські тральщики, а також єдиний в українському флоті підводний човен "Запоріжжя", які не залишили Севастополь.

Як підкреслив Комоєдов, командування ЧФ може також розраховувати на розгалужену систему базування флоту в Севастополі, Донузлаві, а також на морську авіацію (аеродром "Бельбек"), берегові частини та полігони бойової підготовки на суші і на морі.