Елмар Брок

Під час зустрічі Петро Порошенко і Елмар Брок обговорили важливість прийнятої 17 квітня резолюції Європарламенту щодо підтримки позиції України та необхідність введення в дію домовленостей досягнутих на чотиристороннійзустрічі глав зовнішньополітичних відомств України, США, Євросоюзу та Росії у Женеві. Зокрема,наголошувалось на критичній важливості відведення Російською Федерацією своїх військ від східних кордонів України та відкликання організаторів сепаратистських дій в південно-східних областях.

Читайте такожПорошенко назвав три кроки, які має зробити Росія для деескалації конфлікту

Також співрозмовники акцентували увагу на необхідності посилення другого етапу економічних санкцій та запровадження третього, призупиненні дії контрактів із російськими компаніями та їх підрядниками, особливо в енергетичній сфері,запровадженні країнами ЄС одностайного ембарго щодо постачання Росією зброї та продукції подвійного призначення.

Відео дня

Голова комітету у закордонних справах Європарламенту Ельмар Брок також наголосив, на недопустимості використання Російською Федерацією фальшивих причин для зриву президентських виборів в Україні та примушення українського суспільства змінити унітарний устрій нашої держави на федеративний.

Петро Порошенко подякував за підтримкуінституції ЄС, Європарламент і особисто пана Брока та запевнив останнього, що його пріоритетом як громадянина є забезпечення проведення конкурентних, прозорих і чесних виборів Президента України. Водночас, будь яке нав’язування умов ззовні, а саме: по якій Конституції жити громадянам України, якою мовою спілкуватись, який інтеграційний напрям обирати - неприпустимо. Народ України при співпраці з партнерами сам буде визначати своє майбутнє.