Фото УНІАН

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця запевняє, що до розслідування загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі внаслідок мінометного обстрілу з боку сепаратистів у Слов’янську будуть залучені найкращі фахівці.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики МЗС України, про це він сказав під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Італійської Республіки Федерікою Могеріні.

Читайте такожВ українському МВС підтверджують загибель італійського фотографа під Слов'янськом

Відео дня

Дещиця висловив співчуття родині журналіста і запевнив італійську колегу, що до розслідування трагедії будуть залучені найкращі фахівці, а українські компетентні ограни інформуватимуть італійське консульство про хід розслідування.

За словами Дещиці, цей прикрий випадок свідчить про подальше перешкоджання з боку терористичних груп діяльності журналістів на території України, яке розпочалося з часу російської агресії.

Читайте такожТерористи повідомили про загибель італійського журналіста і його перекладача

Співрозмовники підкреслили нагальну необхідність деескалації ситуації в східних областях України, як це передбачено Женевськими домовленостями.

Могеріні висловила сподівання, що сьогоднішні президентські вибори в Україні створять усі необхідні умови для стабілізації ситуації в країні та запевнила, що італійське головування в Євросоюзі, що розпочинається 1 липня, надаватиме особливої уваги Україні.