Reuters

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі СБУ.

"Служба безпеки України встановлює та притягує до кримінальної відповідальності учасників бандформувань, які фінансуються та керуються спецслужбами РФ на сході України. Встановлено особу одного з ватажків бойовиків на прізвисько «Якут-снайпер», група якого за завданням спеціальних служб РФ чинить збройний опір силам АТО та тероризує мирне населення у Донецькій області. «Якут» - громадянин України Сяткін Денис Володимирович, 1972 р.н., уродженець м. Магнітогорськ Челябінської області Росії", - повідомили у прес-центрі.

Читайте такожСБУ затримала росіянина, який у складі терористичного угруповання, обстріляв блокпост поблизу Слов’янська У лютому-березні 2014 року він вчиняв протиправні дії у складі незаконного воєнізованого формування, яке брало участь в окупації АР Крим російськими військовими, особисто знімав український державний прапор з будівлі міськвиконкому у Сімферополі.

Відео дня

"Згодом під керівництвом свого куратора з ФСБ РФ капітана Олександра Обера бойовик готувався до перекидання на схід України для організації терактів та диверсій. «Якут» пройшов спеціальне навчання на тренувальній базі спецслужб РФ під Ростовом. Встановлено, що 20 червня ц.р. група Сяткіна-«Якута» незаконно перетнула державний кордон України в районі населеного пункту Дмитрівка Донецької області у складі колони російської військової техніки (5 танків, 7 БМП та декілька КАМАЗів). Наприкінці червня, «Якут» та його бандити підступно обстрілювали позиції сил АТО у Сніжнянському районі Донецької області. За вчинені злочини бойовики отримували плату до двох тисяч доларів США", - повідомили у прес-центрі.

Бойовик Якут зривав українські прапори в Криму, а зараз воює на сході / СБУ