Игорь Коломойский / Фото УНИАН

Басманний районний суд Москви заочно заарештував голову Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

Про це УНІАН повідомили У Слідчому комітеті Росії.

Читайте такожКоломойський та Джемілєв підписали меморандум про співпрацю

Відео дня

«Сьогодні Басманним районним судом м. Москви за результатами розгляду клопотання Слідчого комітету Росії стосовно Ігоря Коломойського заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Найближчим часом Слідчий комітет дасть необхідні доручення відповідним правоохоронним органам про негайне встановлення місцезнаходження обвинуваченого і взяття його під варту», - зазначається у повідомленні.

Також Слідчий комітет найближчим часом направить до суду матеріали про арешт інших «співучасників цих злочинів» - міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.

У відповідь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський заявляє, що правосуддя, котре навіть у Росії називають "басманним", його не турбує.

Відповідний коментар Коломойського стосовно рішення Басманного районного суду Москви заочно арештувати його розміщено на офіційному сайті Дніпропетровської ОДА.

«Правосуддя, що навіть в Росії називається «басманним», мене не турбує», - сказав Коломойський.

Як повідомляв УНІАН, 18 червня у Слідчому комітеті РФ заявили про порушення кримінальної справи стосовно Коломойського і Авакова. 21 червня Слідчий комітет РФ оголосив їх у міжнародний розшук.

Читайте такожКоломойський запропонував Порошенку за свій рахунок звести загородження на кордоні з Росією

Довідка УНІАН. РФ у березні 2014 року, порушуючи всі міжнародні договори, анексувала український Крим, і продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, направляючи туди озброєних терористів.

Власті РФ подають військову, матеріально-технічну, економічну і фінансову підтримку терористичним організаціям «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка».

15 квітня у Донецькій і Луганській областях розпочалася антитерористична операція.