Уряд має негайно виконати доручення Президента України Віктора ЮЩЕНКА щодо подолання інфляції.

Як повідомляє сайт “RAZOM”, про це сьогодні під час парламентських слухань заявила народний депутат (фракція НУ-НС) Леся ОРОБЕЦЬ.

"Утримування 10% рівня інфляції - це не просто гра в цифри. Це питання контролю над ситуацією. Не випадково експерти інфляцію понад 10% кваліфікують як галопуючу", - сказала Л.ОРОБЕЦЬ.

Відео дня

Вона звернула увагу колег на те, що за останній місяць відбулося зростання темпів інфляції на 0,8%.

"В той же час, Президент ЮЩЕНКО вважає можливим утримати інфляцію в цьому році на рівні до 10%, якщо не виводити дефіцит держбюджету за межі 1,5-2% ВВП", - сказала вона.

Для цього, зазначила депутат, щонайменше уряду слід невідкладно виконати вимогу глави держави щодо розробки програми антиінфляційних заходів, узгодженої з різними державними інститутами.

"Розробити чіткі строки підготовки програми антиінфляційних заходів, переліку конкретних ринкових заходів з індикаторами успішності, прогнозного показника інфляції на 2008 рік з помісячною деталізацією, прорахувати імовірні інфляційні ризики та заходи з мінімізації цих ризиків з їх відповідним обгрунтуванням - ось завдання уряду на найближчий період", - впевнена депутат.

"Якщо уряд змарнує час і проігнорує вимоги Президента, він може втратити не лише перспективу, але й досягнуте", - вважає Л.ОРОБЕЦЬ.