kharkov-for-rent.com.ua

У Харкові прокуратура вимагає від міської ради через суд заборонити проросійській громадській організації «Юго-Восток» проводити мітинги на День міста, 23 серпня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харкова з посиланням на прокурора міста Євгена Поповича, з відповідним листом прокуратура звернулася до Харківської міської ради.

Читайте такожУ Харкові невідомі кинули коктейль Молотова у кінотеатр, де показували фільм "Майдан" (фото)

Відео дня

«Прокуратура з’ясувала, що вказана організація звернулася до міської ради з листом, в якому просить дозволу провести 23 серпня ряд масових заходів у Харкові. При цьому наразі в суді розглядається позов прокуратури міста стосовно заборони будь-якої діяльності ГО «Юго-Восток» як такої, що суперечить Конституції України. У зв’язку з цим ми вважаємо недоцільним дозволяти членам цієї організації проводити масові заходи, поки суд не ухвалив остаточне рішення», - підкреслив Попович.

Читайте такожУ Житомирі, Харкові та Кіровограді на час АТО заборонили феєрверки

За його словами, аналогічного листа направлено стосовно заборони проведення масових заходів міською організацією Комуністичної партії України.

Як повідомляв УНІАН, громадська організації «Юго-Восток» була організатором низки проросійських мітингів у Харкові, які в тому числі закінчувалися масовими безладами.