Савченко могут обменять на российских пленных, находящихся в Украине /  фотоРоман Цимбалюк

Віра Савченко сподівається, що її сестру, військову льотчицю Надію Савченко звільнять із застосуванням процедури обміну полоненими. Більш вірогідним вона вважає, що Надію Савченко або обміняють на російських полонених в Україні, або ж виходом із ситуації може бути передача льотчиці в Україну для того, щоб її судив український суд. "Швидше за все, нам потрібно розраховувати на цю стратегію обміну. Також російські адвокати мають ще одну стратегію - передати її для суду в Україну", - сказала вона.

Читайте такожЗахисник льотчиці Савченко заявив, що везе до Росії "валізу доказів" того, що вона невинна

У свою чергу, представник фонду "Відкритий діалог" Петро Охотін, який співпрацює з адвокатами Надії Савченко, зазначив, що питання обміну не знаходиться в компетенції адвокатів, і тому сьогодні варто максимально публічно висвітлювати судовий процес, показуючи розбіжність з реальністю тих звинувачень, які адресує українській льотчиці російська влада.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Надія Савченко була захопленатерористами в полон в зоні АТО на сході України в середині червня. Пізніше з'ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які нелегально прибули на територію України, у складі групи бойовиків, і висвітлювали їх напади на українських військових.