Не варто недооцінювати введення часткового ембарго на нафту, адже це позитивний сигнал для України, каже нардеп / фото ua.depositphotos.com

Чим довше затягується війна в Україні, тим менше європейські політики будуть готові до продовження санкцій, тому сьогодні дуже важливою є робота української дипломатії щодо стимулювання західних партнерів до більш рішучих дій. Таку думку в прямому ефірі хмельницького телеканалу "ТВ7+" висловив народний депутат з групи "Партія "За майбутнє" Сергій Лабазюк.

"Не варто недооцінювати введення часткового ембарго на нафту, адже це позитивний сигнал для України. Проте на майбутнє для нашої дипломатії залишається ще широкий спектр роботи над посиленням санкцій: в форматі співпраці з партнерами та заклику до більш рішучих дій. Адже  чим довше затягується війна в Україні, тим менше європейські політики будуть готові до продовження санкцій. Європа буде підштовхувати нас до мирних переговорів чи ба більше - поступків. Але після жахіть, які ми пережили, мови про "умиротворення" не може бути. Наші партнери задля досягнення миру в цивілізованому світі повинні зрозуміти - потерпати прийдеться, і прийдеться потерпіти від цього потерпання. Інакше нам не здолати агресора, бо він розуміє виключно мову сили", - зазначив Сергій Лабазюк.  

Разом з тим, за словами народного депутата, на сьогодні залишається під питанням, наскільки швидко Європа може стати дійсно енергетично незалежною від російських енергоносіїв, бо на цей процес впливає багато чинників.

Відео дня

"Європі швидко відмовитися від імпорту нафти неможливо. Адже потрібен час для пошуку та налагодження нових логістичних шляхів, нарощування потужностей власних і зарубіжних заводів, розвиток альтернативних видів палива (біогаз, біоетанол, біометан та ін.). Європа вже відчуває економічні втрати, а попереду ще осінь і опалювальний сезон. Зростання ціни газу та нафти тягнутиме за собою не тільки здорожчання комунальних послуг, а й продуктів харчування", - наголосив народний депутат.

Нагадаємо, Рада ЄС офіційно затвердила шостий пакет економічних і персональних санкцій, спрямованих проти РФ і Білорусі. Зокрема, забороняється закупівля, імпорт або перевезення сирої нафти та деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС. Поступова відмова від російської нафти триватиме від 6 місяців для сирої нафти та до 8 місяців для інших нафтопродуктів.

Вас також можуть зацікавити новини: