Рада розгляне заборону продажу ліків дітям наступного тижня / фото УНІАН

Верховна Рада України наступного тижня може розглянути законопроекти про заборону продажу ліків дітям.

Як зазначається в повідомленні на сайті партії "Слуга народу", про це сказав голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "СН" Михайло Радуцький.

"Наступний тиждень – пленарний. У порядку денному Верховної Ради два законопроекти: №5122 про заборону продажу медичних препаратів особам до 15 років та №5123 про посилення відповідальності за продаж ліків дітям. Є велика вірогідність того, що парламент їх розгляне", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожРаді пропонують заборонити продаж ліків дітям, аби вберегти їх від суїциду

Парламентарій підкреслив, що заборона продажу ліків дітям – це перший крок до вирішення проблеми дитячих самогубств.

"Наразі у Кримінальному кодексі акцентується увага на "класичних" формах доведення до суїциду, як, наприклад, насильство в сім’ї, шантаж. І немає ані слова про соціальні мережі. Потрібно більш чітко визначити поняття контенту в соцмережах або медіа, який штовхає підлітків до суїциду. І встановити жорстку кримінальну відповідальність не лише за виготовлення, але й за поширення такого контенту", - наголосив Радуцький.

За його словами, ще одна пропозиція стосується започаткування системної роботи з батьками школярів, адже сьогодні вони вимушені діяти самостійно: обмінюються переліком небезпечних груп та сторінок у соцмережах, щоб блокувати своїм дітям доступ до них.

"Також колеги з Міністерства освіти, кіберполіції та Мінцифри мають напрацювати алгоритми виявлення небезпечного контенту. Наприклад, це можуть бути спеціальні застосунки, встановлені на гаджети, якими користується дитина, з функцією блокування контенту та ресурсів з "чорного списку", - додав депутат.

Як повідомляв УНІАН, у лютому у місті Боярка на Київщині дівчатка 12-ти і 13-років отруїлися таблетками, які самі купили в аптеці. Випити таблетки вони вирішили після того, як побачили в одній із соцмереж відео із закликом ковтнути 40 таблеток "Но-шпа" і подивитися, що з ними буде. В результаті одна з дівчат померла.

26 квітня Радуцький повідомив, що в Україні зростає кількість дитячих самогубств: за три місяці їх кількість майже така сама, як за весь минулий рік.

Вас так само можуть зацікавити новини